GES Danışmanlık Hizmetleri

A- Yatırım Danışmanlığı

Akademi Enerji olarak gerekli teknik ve finansal ön fizibilite çalışmalarını yaparak planlanan güneş  enerjisi  santralinin  ömrünü  ve  yatırımcının kazancını  maksimum  seviyede  tutmayı  amaçlamakta,  analizlerimiz neticesinde yatırımcıya alternatifler sunarak karar sürecini en doğru şekilde yürütmeyi hedeflemekteyiz.

Optimum enerji üretimi AR-GE ve Tasarım işleri

Kullanılan özel güneş enerjisi santrali  kurulumu  simülasyon  programları  ile her konumda, farklı çatı ve arazi tiplerinde güneş enerjisi sistemi tasarımı yapılmaktadır. Oluşturulan simülasyonlar ile ongrid, offgrid ve güneş enerjili sulama sitemleri için 3 boyutlu modellemeler hazırlanarak bu modellere güneş panellerini program üzerinde yerleştirilir ve gölgelenme durumları simüle edilmektedir. Gerçek zamanlı güneş doğuşu ve batışındaki güneş panellerine düşen gölgelenmeler analiz edilerek optimum tasarım gerçekleştirilmektedir.

Teknik Değerlendirme

Proje tasarımı, sistem uygunluğu kontrolü, ekipman boyutlandırma hesapları yaparak yatırımcıya optimum teknik altyapı kararının verilmesinde yardımcı olur.

Finansal Fizibilite

Fayda-maliyet analizi, yatırım fırsat ve risk raporlaması, satın alma, tedarik danışmanlığı, yatırım ve işletme maliyet hesapları yaparak yatırımınızın finansal yapısını oluşturur.

Ekipman Seçimi

Performans maliyet analizleri yaparak projeye en uygun  ekipmanları yatırımcıya sunar ve istendiğinde satın alımını gerçekleştirir.

Saha değerlendirmesi

Proje sahası için verim analizi, iklim değerlendirmesi ve üretim tahminleri yaparak sahanın uygunluğunu yatırımcıya sunar.

 

B- Proje Yönetimi

Akademi  Enerji  olarak enerji santrallerinde projenin başlangıcından bitirilmesine kadar geçerli proje süreçlerinin yönetilmesi sağlanmaktadır.

Kontrat Yönetimi

Projenin başlangıç çalışmalarından teslim edilmesine kadar geçen sürede yapılan kontratların hazırlanması ve denetlenmesi.

Bağlantı Noktası Yönetimi

Enerji santrallerinin bağlantı yapabileceği noktalar üzerinde fizibilite çalışması yapılarak müşteriye sunulur.

Bağlantı Süreçleri

Enerji santralinin elektrik bağlantısı yapılacak hattın maliyet fayda analizi yapılması veya alternatiflerin çalışılması.

Devreye Alma Testleri

İnşaatı tamamlanan enerji santrallerinin devreye alınması aşamasında gerekli testler gerçekleştirilerek eksiklikler belirlenir.

İnşaat Süreçleri

Yüklenici firmanın inşaatın gerçekleşmesi sırasında  yaptığı işlerin doğruluğunun ve uygunluğunun denetlenmesi.

 

C- Denetim & Sertifikasyon

Mevcut santralin sisteme ve şebekeye uygunluğunun kontrolünü yapar ve kayıpsız üretim gerçekleştirmesini sağlar. Eğer bir kayıp varsa  bunun sebeplerini ve çözüm önerilerini yatırımcıya sunar.

Güneş Enerjisi Santrallerinin Denetimi

Güneş enerjisi santrallerinin ölçümü, termal ölçümü gibi performans testlerini gerçekleştirerek üretimdeki kayıpların önüne geçer.

Üretim Değerleme

Santralin mevcut üretiminin planlanan değerine göre durumunu, üretilen enerjinin beklenen üretim ile örtüşüp örtüşmediğini analiz ederek yatırımcıya raporlar.

İşletme & Bakım

Santrallerin işletme ve bakım süreçlerini organize ederek müdahale gerektiren durumlarda hızlı karar alınmasını sağlar.

İzleme (Monitoring)

Gerçek zamanlı olarak santralin  kazancını,  üretimini  ve  yatırımcının  arzu ettiği diğer verileri izleyerek raporlar.

 

D- Yatırım Değerleme

Enerji santrallerinin el değiştireceği  veya  yeniden  finanse  edileceği durumlarda mevcut üretim verisi, santralin fiziksel durumu ve  üretim öngörüleri birleştirilerek raporlanır.

Üretim Öngörüsü

Santralin lokasyonuna göre projeler incelerek beklenen üretim profili çıkartılır.

Santral Fiziksel Kontrolü

Değerlemesi yapılacak santralin projeler ile birlikte yerinde görülerek olası eskime, potansiyel hatalara karşı önlem alınması.

Detaylı Raporlama

Başvuru aşamasından alınan evraklara kadar santralin başvurusunda eksiklik olması halinde problem olabilecek tüm evrakların denetlenmesi.

Referanslar

E-Bültene Abone Olun