Entegre raporlama, başta yatırımcılar olmak üzere bütün paydaşlara şirketinizin zaman içinde yarattığı, koruduğu veya aşındırdığı değeri açıklayan; finansal ve finansal olmayan bütün öğeleri kapsayan bir raporlama biçimidir.
Entegre raporlar hem finansal, hem de finansal olmayan faaliyetlerini kapsayarak çalışanlar, müşteriler, tedarikçiler, iş ortakları, yerel topluluklar, yasa koyucular, düzenleyiciler ve politika yapıcılar dahil olmak üzere bir kuruluşun zaman içinde değer yaratma becerisiyle ilgilenen tüm paydaşlara fayda sağlar.
RAPORLAMA SİSTEMİ
- Risk ve fırsatların Belirlenmesi: Kuruluşun kısa, orta ve uzun vadede değer yaratma yeteneğini etkileyen riskler ve fırsatlar belirlenir.
- Bütünlüğün sağlanması: Şirket performansının doğru ve ekonomik, çevresel ve sosyal faktörler göz nünde bulundurularak değerlendirileceğinden emin olunur, raporun kapsamına bütünsel bir bakış açısıyla karar verilir.
- Paydaş katılımı: Paydaşlar belirlenir ve paydaşların beklenti ve çıkarlarının nasıl karşılanacağı üzerinde durulur.
- Sürdürülebilirlik içeriğinin belirlenmesi: Şirketin yerel, bölgesel ve küresel düzeyde ekonomik, çevresel ve sosyal etkileri olumlu ve olumsuz açılardan değerlendirilerek içerik kararlaştırılır.